Tagliatelle ar citroniem - no Ingrīdas 

Drukāt
20.02.2012 20:04

Skrējējiem jau pastas ēdieni nav nekas jauns, bet vienmēr jau ir kaut kādas variācijas... Pati nolēmu izmēģināt recepti no grāmatas "Francūzietes nekļūst resnas" - tātad atbilstoša arī skrējējiem. Tātad TAGLIATELLE AR CITRONIEM.
4 personām vajadzīgs : 340 g tagliatelle ; 3-4 citroni; 1 ēdamkarote olīveļās; 190g-200ml saldais krējums; 115g Parmas siera (vai cita cietā siera ), sāls, svaigi malti pipari.
Gatavošanas gaita:

1. Izvāra tagliatelle - skatās, lai nav par mīkstu, nosusina.

          

2. Kamēr pasta vārās, gatavo mērci - sarīvē citronu miziņas no 3-4 citroniem, no viena citrona izspiež sulu.
3. Katlā sakarsē olīveļļu, pievieno rīvētas citrona miziņas un uz lēnas uguns karsē apmēram 2 minūtes.

  

Pievieno saldo krējumu (oriģinālā receptē - creme fraiche) un uzvāra, tad pielej citrona sulu un vēlreiz uzvāra.
4. Kad krējums sāk biezēt, pievieno sarīvētu Parmas sieru (es izmantoju līdzīgo - cieto Minhauzena sieru, var arī Monterigo sieru utml), sāli, piparus, labi samaisa un vāra vēl minūti. Pieliek nosusināto pastu un viegli samaisa.

5. Pasniedz nekavējoties! Tas gan svarīgi, jo atdziestot vairs nav tā garša...

    

Ļoti ātri pagatavojams ēdiens...

Starp citu ieteikumu izlasīt grāmatu "Francūzietes nekļūst resnas" atradu vienā citā grāmatā - "Sirds virtuve". To ieteica kardioloģe Iveta Mintāle. Tiešām interesanta grāmata - iesaku! Tur gan rakstīts, ka franču sievietes īpaši nesporto, un sportā ļoti neiespringst, bet toties ļoti daudz staigā kājām, ēd un bauda visu , ko gribās, jo nepārēdas... Un glāze vīna dienā kopā ar ēdienu ir atļauta un veselīga 

Grāmatu "Sirds veselība", kurā ir arī kardiologu receptes un pareiza uztura principi varat ielādēt ŠEIT!

Recepti iesūtīja Ingrīda G

Komentāri

Vārds


Komentārs


Pievienot komentāru