Inga ēd steiku!

Neliela receptes „iegūšanas” priekšvēsture – Ingrīda apsola Ilzei V. iegriezties savā virtuvē un aprakstīt kādas skrējēju receptes realizācijas radošos momentus, bet tā kā virtuve atrodas „tālu” un solījums nospiež sirdi, nolemj sarunāt šim darbam Ingu Z. Ingai ir tikai divi jauājumi – vai steiks derēs? Un - vai tas nekas, ja steiku gatavos vīrs? Kāpēc gan ne? Derēs! Skrējēji taču ēd arī steiku. Atliek tikai „iegūt” kādu bildīti...
Izrādās, ka Ingai patiešām ir jātēlo īsts paparaci, jo viņas ģimenē gaļas ēdienu gatavošana ir vīriešu priviēģija, tādēļ tālāk citēju viņu pašu - „Virtuvē tiku paslepus, bet izdevās piefiksēt momentus no steika gatavošanas procesa. Procedūra jau apmēram skaidra - liellopa fileju sagriež gabaliņos šķērsām šķiedrai un iemarinē gaļai paredzētajās garšvielās. Der dažādu krāsu pipari, sāls, ķiploki, olīveļļa, kā arī gatavie garšvielu maisījumi. Mums ģimenē obligātā gatavošanas piedeva ir Nasharab mērcīte. Īsts gruzīnu šedevrs – koncentrēta granātābolu sula. Tālāk notiek cepšana, bet šim procesam netieku laista klāt. Teorētiski tas notiek tā – ļoti karstā pannā apcep gaļu no abām pusēm. Pa minūtei no katras puses, bet tā, lai vidus obligāti paliek sulīgs. Vislabāk to darīt uz speciālas rievotas pannas. Eļļa laikam speciāli nav jālej klāt, jo pietiek ar to, kas ir marinādes sastāvā. Būtiski, lai panna būtu ļoti karsta – lai aprauj un neļauj visam labumam iztecēt.”
Vēl tikai jāpiebilst, ka salātiņus Inga drīkstēja pagatavot pati un šeit seko „instrukcija” : „Korejas burkānu salāti ir mans meistardarbs, bet nevienu precīzu gramu nepateikšu. Visas sastāvdaļas ir redzamas bildē – rupji sarīvēti burkāni, sasmalcināti ķiploki, olīveļļa un kaut kas skābs. Ja tas ir etiķis, tad vismaz lai ir dabīgais - ābolu vai vīnogu. Pati lietoju balzamiko un garšvielas. Var izmantot speciālos maisījumus, bet koriandrs gan nepieciešams obligāti. Tāpat var papildināt ar dažādiem pipariem, nedaudz cukura vai medus. Garšvielu daudzums un variāciju iespējas atkarīgas no tā brīža noskaņojuma un nekad neatkārtojas.”
Skrienu, skrienu vēl, man vēl jāpaēd! Lai labi garšo!
Ingrīda
P.S. Steika recepti droši var izmantot pēc gavēņa ievērošanas
Komentāri
Vārds
Komentārs
Pievienot komentāru