Skrējēju receptes

252_dscf0654.jpg

EB carrot cake feat Valerts&Kazemaka(6)

02.02.2013. 11:36

 Kaut kā mūsu mājas lapā sen nav bijusi neviena recepte – lūdzu, Edgara Bertuka burkānu kūka asistējot man (Andrim) un Anitai pa tiešo no Portugāles! Protams, lielāko intelektuālo darbu izdarīja Edgars, jo tā ir viņa recepte un tikai viņš zina kā to vislabāk izcept, viņam šī būs kāda desmitā kūka. Kurš nepazīst Edgaru Bertuku iepazīstinu – puisis no Alūksnes, pagājušā gadā kļuva par pasaules čempionu orientēšanas sportā!

Lasīt tālāk
210_makaroni.jpg

Makaroni ar auglīti(3)

19.07.2012. 23:55

Izmantosim brīdi, kad veikalos nopērkami gatavi un aromātiski nektarīni un pagatavosim kārtējo makaronu ēdienu - bet šoreiz ar kādiem gardiem akcentiem.

Lasīt tālāk
190_lakshi4.jpg

Kā pārmantot lakšu spēku(8)

22.05.2012. 10:59

Nu ir atkal pienācis laiks paēst. Izmantosim dabā doto lakšu laiku. Lai nemulst dabas aizstāvji, pastāstīšu, ka - ja lakšus ieaudzē dārzā - tad drīz vien tos var "pļaut ar izkapti", tādēļ šie salāti vairs nav administratīvi sodāms pasākums. Salāti top šādi. Ņem krietnu sauju lakšu (nebīstieties, starp lakšiem un ķiplokiem vienādības zīmi gluži nevar likt, tādēļ pat liels daudzums lakšu ir patiešām ēdami salātlapu daudzumos). Var, protams, miksēt ar spinātu lapām - būs dubultspēcīga kombinācija!

Lasīt tālāk
181_rukolas salaati.jpg

Zaļie salāti - enerģijas deva pavasarim(13)

07.05.2012. 17:14

Sastāvdaļas: Rukola, diedzētas Ķīnas zaļās pupiņas, valrieksti, Fetas vai Mocarellas siers, balzāmetiķis, eļļa, malti melnie pipari

Pagatavošana: Palielā bļodā sajauc balzāmetiķi un olīveļļu (vai jebkuru citu salātu gatavošanai un savai garšas gaumei atbilstošu eļļu). Maisījumam pievieno mazliet maltu melno piparu (sāļuma un pikantuma mīļotāji var pievienot arī mazliet ķiploksāls).

Lasīt tālāk
172_pirmā.jpg

Baibas maigie kokosriekstu brokoļi ar pastu(10)

12.04.2012. 09:46

Garšā maigs un viegli pagatavojams ēdiens, kas varētu patikt arī gaļas neēdājiem. Sastāvdaļu daudzumus nesaku principā - ēšanas gatavošanas baudā neko neskaita, bet improvizē! Gatavo Baiba Laganovska.

Sastāvdaļas: Pasta, brokolis, kokosriekstu piens,«Parastais»siers, malts muskatrieksts un melnie pipari.
 

Lasīt tālāk
167_dscf0008.jpg

Skrējēju cepumi enerģijai(8)

25.03.2012. 19:34

Skrējējiem auzu pārslu cepumi nav nekas jauns, bet man šoreiz gribējās izcept cepumus, kur gan būtu auzu pārslas, bet tikai kā viena no sastāvdaļām. Atcerējos Andra stāstīto, ka Portugālē viena no meitenēm skrējējām, Liene, izcepusi interesantus cepumus, un nākošā dienā, „airobā” treniņā viņam ir ļoti labi skrējies! Sameklēju recepti un pati nolēmu izmēģināt, bet dažas sastāvdaļas nedaudz „aizvietoju”.

Lasīt tālāk
156_panna cota.jpg

Panna Cota itāliski vai "ceptais putukrējums"(8)

23.02.2012. 13:18

Šo saldo ēdienu, Ingrīda, bija iesūtījusi "bonusā" kopā ar makaronu recepti, kura aizceļoja uz sadaļu "Skrējēju receptes", par šo viņa otro mājas vīnu nesaņems!  Taču vēl divi mājas vīni joprojām gaida savus īpašniekus! Šim saldajam vajadzīgs: 90g Dansukker želejas cukura, 400 ml saldā krējuma, vaniļas cukurs, mērcīte.

Lasīt tālāk
155_tagliatelle3.jpg

Tagliatelle ar citroniem - no Ingrīdas(16)

20.02.2012. 20:04

Skrējējiem jau pastas ēdieni nav nekas jauns, bet vienmēr jau ir kaut kādas variācijas... Pati nolēmu izmēģināt recepti no grāmatas "Francūzietes nekļūst resnas" - tātad atbilstoša arī skrējējiem. Tātad TAGLIATELLE AR CITRONIEM.
4 personām vajadzīgs : 340 g tagliatelle ; 3-4 citroni; 1 ēdamkarote olīveļās; 190g-200ml saldais krējums; 115g Parmas siera (vai cita cietā siera ), sāls, svaigi malti pipari.
Gatavošanas gaita:

Lasīt tālāk
150_pirmā.jpg

Veselīgais ķirbja podiņš no „lopu daktera”(5)

10.02.2012. 11:06

Kaut kad pirms Portugāles nometnes biju iegājis pie sava „lopu daktera”, lai nopirktu uz nometni līdz zirgu smēri, un tad viņš man pateica šādu frāzi: „ Dārgie maratonisti, Jūs no saviem „ķermeņiem" tik daudz prasāt, ņemat, bet neaizmirstiet, ka jādod kaut kas pretī”, un tad viņš uzdāvināja man divus ķirbīšus, un izstāstīja recepti, kā tos sagatavot, lai tie palīdzētu uzturēt formā mūsu „saites”.

Lasīt tālāk
77_batoniņš.jpg

Baibas cepumu recepte(12)

18.04.2011. 12:12

Pēc "skatītāju" lūguma, publicējam cepumu recepti, ar kuriem uzņēmām enerģiju pirms Prāgas pusmaratona:

Cepumu „Enerģija pusmaratonam” recepte
Sastāvdaļas:
- pilngraudu auzu pārslas;
- mandeles;
- rozīnes;
- žāvētas dateles;
- žāvētas dzērvenes;
- žāvētas aprikozes;
- zemesrieksti;
- banānu čipsi;
- lobītas saulespuķu sēkliņas;
- (citi rieksti, žāvēti augļi utt. pēc brīvas izvēles)
- medus;
- karameļu krēms „Gotiņa” (pēc izvēles).

1.piezīme: Sastāvdaļas, izņemot medu un pilngraudu auzu pārslas, var variēt pēc savas patikas un kādu var droši arī neizmantot.
2.piezīme: pati visas sastāvdaļas pievienoju „uz aci”, katru reizi brīvi improvizējot gan daudzumu, gan produktu sastāvu.
 

Lasīt tālāk