Skrējēju cepumi enerģijai
Skrējējiem auzu pārslu cepumi nav nekas jauns, bet man šoreiz gribējās izcept cepumus, kur gan būtu auzu pārslas, bet tikai kā viena no sastāvdaļām. Atcerējos Andra stāstīto, ka Portugālē viena no meitenēm skrējējām, Liene, izcepusi interesantus cepumus, un nākošā dienā, „airobā” treniņā viņam ir ļoti labi skrējies! Sameklēju recepti un pati nolēmu izmēģināt, bet dažas sastāvdaļas nedaudz „aizvietoju”.
Tātad BURKĀNU UN DATEĻU CEPUMI.
110 g sviesta,110 g cukura, 2 lielas olas, 1 tējk. vaniļas ekstrakta (var vaniļas cukuru), 110 g miltu, 60 g auzu pārslu, 1 tējk. cepamā pulvera, 70 g dateļu (sagrieztas mazos gabaliņos), 140 g nomizotu burkānu ( smalki sarīvēti), šķipsniņa jūras sāls.
Gatavošanas gaita:
Bļodā ieliek sviestu un cukuru un puto ar mikseri kādas 4 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Tad pievieno olas un turpina putot vēl 3 minūtes. Tad pievieno miltus, pārslas, cepamo pulveri, sāli un vaniļas ekstraktu. Visu samaisi. Beigās pievieno burkānus un dateles, iemaisa.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannu izklāj ar cepamo papīru. Uz pannas likt ar karoti bumbas lieluma cepumus, nedaudz pieplacināt un likt krāsnī cepties 20-25 minūtes. Izņem ārā un ļauj atdzist uz pannas 5 minūtes, pēc tam pārcel uz restes, kur atdzesē pilnībā.
Sanāca garšīgi cepumi. Sulīgi, mīksti, galvenais ar auzu pārslām, burkāniem un datelēm, tātad skrējējiem veselīgi!
Pa virtuvi rosījās Ilze V
Komentāri
Vārds
Komentārs
Pievienot komentāru