Zaļie salāti - enerģijas deva pavasarim 

Drukāt
07.05.2012 17:14

Sastāvdaļas: Rukola, diedzētas Ķīnas zaļās pupiņas, valrieksti, Fetas vai Mocarellas siers, balzāmetiķis, eļļa, malti melnie pipari

Pagatavošana: Palielā bļodā sajauc balzāmetiķi un olīveļļu (vai jebkuru citu salātu gatavošanai un savai garšas gaumei atbilstošu eļļu). Maisījumam pievieno mazliet maltu melno piparu (sāļuma un pikantuma mīļotāji var pievienot arī mazliet ķiploksāls).

Bļodā ieber rukolas salātu lapas un apviļā tikko pagatavotajā salātu mērcē (jo salātiem mērcē nav «jāpeld», tai jābūt tikai jūtamai uz salātu lapiņām). Tad salātos iemaisa diedzētas Ķīnas zaļās pupiņas.

Rukolu un pupiņas, kas nu ir klātas ar aromātisko mērci, liek šķīvjos. Virsū kārto siera gabaliņus - sāļuma mīļotājiem derēs Fetas tipa sieri, kamēr maigāku garšu mīļotājiem patiks Mocarellas tipa siers. Salātus pārber ar drupinātiem valriekstiem.

 

Lai labi garšo
Baiba Laganovska

Komentāri

Vārds


Komentārs


Pievienot komentāru