Baibas maigie kokosriekstu brokoļi ar pastu
Garšā maigs un viegli pagatavojams ēdiens, kas varētu patikt arī gaļas neēdājiem. Sastāvdaļu daudzumus nesaku principā - ēšanas gatavošanas baudā neko neskaita, bet improvizē! Gatavo Baiba Laganovska.
Sastāvdaļas: Pasta, brokolis, kokosriekstu piens,«Parastais»siers, malts muskatrieksts un melnie pipari.
Gatavojam!
Brokoļa ziedkopu sadala mazākos čemuriņos.
AGRĀK, kad biju čaklāka, darīju tā: Brokoļus nedaudz apvāra sālsūdenī (tā lai iekšā vēl kraukšķīgums jūtams). Brokoļus «izmakšķerē» no katla un noliek uz brīdi maliņā. Brokoļūdenī (kurš turpina vārīties) liek pastu (tautā sauktos «makaronus») - kāda nu kuram forma iet pie sirds - garenie, vai spirāļveidīgie u.t.t BET viselegantākās, protams, ir bantītes. Pastu vāra tik ilgi, cik nu uz paciņas rakstīts vai mazāk - galvenais nesavārīt putrā.
TAGAD, kā latviete-praktiskā, lieku vārīties «makaronus» un, kad to vārīšanās laiks sasniedz bez 5 min gatavību, piemetu klāt brokoļus.
Kā redzams - lai viss labums nav jāizlej ar lieko ūdeni - tā ir tikai tik, cik vajag makaroniem. Brokolis tvaicējas pa virsu!
Tad lieko šķidrumu nolej. Karstajam katliņa saturam pievieno tetrapaciņās vai koncervu kārbās atrodamo kokosriekstu pienu un šķipsnu maltā muskatrieksta un malto melno piparu. Sāļuma cienītāji var pievienot arī iemīļoto sāli. Visu apmaisa, tā lai mērcīte tiek pie katra «makarona» un brokoļa.
Ēdienu kārto šķīvjos un pārkaisa ar smalki rīvētu «parasto» sieru - tas ir domāts «Krievijas», «Holandes» un tam līdzīgie, kas dod nedaudz sāļuma un sāta.
Ja rodas vēlme šo sieru vietā izmantot, kādu citu, jādomā, lai tas nav pārāk traks - piemēram - pati sākotnēji domāju par Parmas tipa sieriem, bet tad sapratu, ka to aromāts momentā nožmiegs kokosriekstu un brokoli.
Veseli ēduši!
P.S. loģiski, ka maiga vistas fileja šim visam netraucētu...
Komentāri
Vārds
Komentārs
Pievienot komentāru