Panna Cota itāliski vai "ceptais putukrējums"
23.02.2012. 13:18
Šo saldo ēdienu, Ingrīda, bija iesūtījusi "bonusā" kopā ar makaronu recepti, kura aizceļoja uz sadaļu "Skrējēju receptes", par šo viņa otro mājas vīnu nesaņems! Taču vēl divi mājas vīni joprojām gaida savus īpašniekus! Šim saldajam vajadzīgs: 90g Dansukker želejas cukura, 400 ml saldā krējuma, vaniļas cukurs, mērcīte.
Lasīt tālāk
Tagliatelle ar citroniem - no Ingrīdas
20.02.2012. 20:04
Skrējējiem jau pastas ēdieni nav nekas jauns, bet vienmēr jau ir kaut kādas variācijas... Pati nolēmu izmēģināt recepti no grāmatas "Francūzietes nekļūst resnas" - tātad atbilstoša arī skrējējiem. Tātad TAGLIATELLE AR CITRONIEM.
4 personām vajadzīgs : 340 g tagliatelle ; 3-4 citroni; 1 ēdamkarote olīveļās; 190g-200ml saldais krējums; 115g Parmas siera (vai cita cietā siera ), sāls, svaigi malti pipari.
Gatavošanas gaita:
Lasīt tālāk
Veselīgais ķirbja podiņš no „lopu daktera”
10.02.2012. 11:06
Kaut kad pirms Portugāles nometnes biju iegājis pie sava „lopu daktera”, lai nopirktu uz nometni līdz zirgu smēri, un tad viņš man pateica šādu frāzi: „ Dārgie maratonisti, Jūs no saviem „ķermeņiem" tik daudz prasāt, ņemat, bet neaizmirstiet, ka jādod kaut kas pretī”, un tad viņš uzdāvināja man divus ķirbīšus, un izstāstīja recepti, kā tos sagatavot, lai tie palīdzētu uzturēt formā mūsu „saites”.
Lasīt tālāk
Baibas cepumu recepte
18.04.2011. 12:12
Pēc "skatītāju" lūguma, publicējam cepumu recepti, ar kuriem uzņēmām enerģiju pirms Prāgas pusmaratona:
Cepumu „Enerģija pusmaratonam” recepte
Sastāvdaļas:
- pilngraudu auzu pārslas;
- mandeles;
- rozīnes;
- žāvētas dateles;
- žāvētas dzērvenes;
- žāvētas aprikozes;
- zemesrieksti;
- banānu čipsi;
- lobītas saulespuķu sēkliņas;
- (citi rieksti, žāvēti augļi utt. pēc brīvas izvēles)
- medus;
- karameļu krēms „Gotiņa” (pēc izvēles).
1.piezīme: Sastāvdaļas, izņemot medu un pilngraudu auzu pārslas, var variēt pēc savas patikas un kādu var droši arī neizmantot.
2.piezīme: pati visas sastāvdaļas pievienoju „uz aci”, katru reizi brīvi improvizējot gan daudzumu, gan produktu sastāvu.
Lasīt tālāk