Veselīgais ķirbja podiņš no „lopu daktera” 

Drukāt
10.02.2012 11:06

Kaut kad pirms Portugāles nometnes biju iegājis pie sava „lopu daktera”, lai nopirktu uz nometni līdz zirgu smēri, un tad viņš man pateica šādu frāzi: „ Dārgie maratonisti, Jūs no saviem „ķermeņiem" tik daudz prasāt, ņemat, bet neaizmirstiet, ka jādod kaut kas pretī”, un tad viņš uzdāvināja man divus ķirbīšus, un izstāstīja recepti, kā tos sagatavot, lai tie palīdzētu uzturēt formā mūsu „saites”.

Sastāvdaļas:
Galvenais: neliels ķirbītis;
Gaļa: vistas fileja vai cita vistas gaļa;
Dārzeņi: cukini, paprika, šampinjoni, burkāni, sīpoli, var likt puķkāpostus, brokolīti utt;
Nedaudz: jebkurš siers, saldais krējums, garšvielas, eļļa cepšanai!

          

Pagatavošana: uz pannas apcep mazos gabaliņos vistas fileju un tad ber klāt dārzeņus un visu apcep, beigu fāzē pievieno iecienītās garšvielas – sāli, piparus, timiānu, baziliku utt. (kaut kādi dakteri pateica, ka Vegetas tipa garšvielas ir īstā inde, bet es tik un tā dažreiz tās lietoju) Tad griež uz pusēm mazo ķirbi, izgrebj, ja ir ko grebt, sēklas kaltējam priekš kino apmeklējuma, un izgrebto ar sacepto vistu un dārzeņiem piepilda ķirbju pusītes.

         

Skatoties „cik ūdeņaini” ir dārzeņi, var katrā ķirbī ieliet nedaudz ūdeni, tvaicēsies. Liek cepeškrāsnī uz 180c, 40 minūtes, tad izņem ārā no krāsns, ielej ķirbīšos saldo krējumu (10% tauku, var arī vispār neliet, būs veselīgāk, bet ne tik garšīgi), uzber pa virsu sarīvētu sieru un vēl uz 15 minūtēm atpakaļ cepeškrāsnī! Un gatavs, no sākuma baigi karsts!

           

Izskatās smukāk kā garšo (kaut kā ar garšvielām nenokombinēju pareizi), bet šis ir tas, ko mēs varam ēst arī vakaros, un palīdzēs formā uzturēt mūsu "saites"!


„Lopu dakteris” rekomendē šo podiņu ēst reizi nedēļā!

No daktera vārdiem pierakstīja Andris

Komentāri

Vārds


Komentārs


Pievienot komentāru