Kā pārmantot lakšu spēku 

Drukāt
22.05.2012 10:59

Nu ir atkal pienācis laiks paēst. Izmantosim dabā doto lakšu laiku. Lai nemulst dabas aizstāvji, pastāstīšu, ka - ja lakšus ieaudzē dārzā - tad drīz vien tos var "pļaut ar izkapti", tādēļ šie salāti vairs nav administratīvi sodāms pasākums. Salāti top šādi. Ņem krietnu sauju lakšu (nebīstieties, starp lakšiem un ķiplokiem vienādības zīmi gluži nevar likt, tādēļ pat liels daudzums lakšu ir patiešām ēdami salātlapu daudzumos). Var, protams, miksēt ar spinātu lapām - būs dubultspēcīga kombinācija!

Lapas mazliet paplūkā (kā cilvēki runā, lapu salāti ar nažiem nedraudzējas) un samet bļodā. Mērces vietā izmantojam Mājas sieru, ko, protams, var aizstāt ar biezpiena/skābā krējuma kombināciju. Abus gardumus apmaisa un kārto šķīvjos.

Tad lakšu un mājas siera maisījumu pārber ar (pirms tam noskalotiem un notecinātiem) diedzētiem kviešu graudiem. (Tiem vajadzētu būt atrodamiem lielākā veikalā). Atkal produkts spēkam - iedomājaties, kādi tur ir enerģijas krājumi, lai no katra mazā bumbulīša "izspiestu" veselu kviesi! Turklāt, tieši kviešu graudi der šeit lieliski klāt, jo
pirmkārt - tiem nav tik izteikta garša, tādēļ tas nekonkurē ar laksi, kurš šoreiz ir galvenais.
otrkārt - skalojot samitrinātie kvieši rada tādu feinu efektu - viņi kļūst mazliet kā košļājamās končas - ir jānodarbina žoklis un ēšanas prieks kļūst ilgāks (kas ir labi!!!)

Turpinām.

Tagad, kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, grand finale - salātus pārber ar kaltēto skābpiena produktu "Zaļais siers". Kas jau zin - tiem garšos. Kas zin, kas ir sierāboliņš - tiem arī garšos. Pārējiem - jāriskē! Šis siers piešķir ekselentu aromātisku punktu uz "i".

Ēdam!

Recepti iesūtīja Baiba L.

P.S. Neesmu uztura speciālists, tādēļ visas receptē izvirzītās hipotēzes par veselīgumu ir mani vairāk vai mazāk loģiskie spriedelējumi. Būtu ideāli - ja kāds zinātājs varētu pakomentēt!
 

Komentāri

Vārds


Komentārs


Pievienot komentāru