EB carrot cake feat Valerts&Kazemaka
Kaut kā mūsu mājas lapā sen nav bijusi neviena recepte – lūdzu, Edgara Bertuka burkānu kūka asistējot man (Andrim) un Anitai pa tiešo no Portugāles! Protams, lielāko intelektuālo darbu izdarīja Edgars, jo tā ir viņa recepte un tikai viņš zina kā to vislabāk izcept, viņam šī būs kāda desmitā kūka. Kurš nepazīst Edgaru Bertuku iepazīstinu – puisis no Alūksnes, pagājušā gadā kļuva par pasaules čempionu orientēšanas sportā!
Sastāvdaļas:
Milti 250gr, var kviešu, bet veselīgāk būs rudzu,
Nerafinēts brūnais cukurs 200gr, baltais vispār esot draņķis,
Olas 4gb,
Burkāni Portugāles 500gr,
Rozīnes kārtīgu sauju, nomazgātu un iemērktu,
Olīveļļa 150ml,
Vaniļas cukurs puse paciņas, labāk gan īsta vaniļa,
Cepamais pulveris, soda,
Maskarpone siers, ievārījums un šokolāde tumšā kausēšanai.
Kā to visu uzcept:
Anita rīvē burkānus, jābūt diezgan sausiem, vienkārši brutāli nospiež sulu, to var izdzert.
Edgars un Andris ķeras klāt olu putošanai, dzeltenus atsevišķi, baltumus atsevišķi. Baltumiem pievieno 100gr cukuru, otru pusi cukura dzeltenumiem. Kad dzeltenumi sakulti, pielej tiem visu eļļu, turpina maisīt, tad ber klāt Anitas sarīvētos burkānus, turpina maisīt. Tad Edgars uzēd avokado maizīti, jo šis vēl nav pusdienojis.
Kad burkāni iemaisīti, ber klāt jau iepriekš samaisītus miltus ar vaniļas cukuru, soda un cepamo pulveri un beigās rozīnes. Tad Andra saputotos olu baltumus iecilā sagatavotā masā, un viss, maisījumus gatavs cepšanai. Mēs cepam pannā ar izklātu cepampapīru, ar metāla rokturi, ko var ielikt cepeškrāsnī, bet izcili jau toršu vai kēksu formā.
Klasiskais jautājums – cik grādos un cik ilgi, klasiskā atbilde – kamēr gatava! Bet ja nopietni, laikam kādos 180 grādos ap 45 minūtēm, bet jābauda ar sērkociņu.
Kad gatava, atdzesē, laikam jau kādu stundu, un tālāk jau var izpausties katrs pats. Edgars mums uztaisīja pašu ekstrāko variantu, pārgrieza uz pusēm, iesmērēja maskarpone ar aveņu ievārīju, un pārlēja ar izkausētu 70% šokolādi
.... mēs visus Portugāles apelsīnus aizmirsām, fantastiski, pa diviem gabaliņiem un metām aci uz trešo, bet labi, ka skaidrais saprāts ņēma virsroku, jo esam taču skrējēji un rīt no rīta uz kārtējiem treniņiem!
Tuvojās Valentīndiena, uztaisiet saviem mīļajiem šādu kūku, viņi būs sajūsmā!
Paldies, Edgaram, par lielisko recepti un kūku, un lai viņam šogad izdodas aizstāvēt savu čempiona titulu!
Visiem sveicieni no saulainās Portugāles!
Andris
Komentāri
Vārds
Komentārs
Pievienot komentāru