Makaroni ar auglīti
Izmantosim brīdi, kad veikalos nopērkami gatavi un aromātiski nektarīni un pagatavosim kārtējo makaronu ēdienu - bet šoreiz ar kādiem gardiem akcentiem.
Vajadzīgs (daudzumi ir aptuveni - visu gatavoju uz aci):
- pilngraudu makaroni (500g)
- šķiņķītis (200g)
- valrieksti
- saldais krējums (200g)
- nektarīni
- dillītes, ķiplokpipari
Gatavojam:
Pilngraudu makaronus vāra pusi no uz paciņas rakstītā pagatavošanas laika un nokāš. (Nevajag uztraukties par negatavību - tie turpina gatavoties paši savā karstumā un vēl tiks uz pannas - labāk tos nesavārīt putrā). Uz pannas lej mazliet olīveļļas un pieber ķiplokpiparus (es lietoju "Santa Maria" miksli) un valriekstus - lai siltajā eļļā atveras garšas. Tad uz pannas ber mazos kubiņos vai strēmelītēs sagriezto šķiņķīti. Kamēr tas apcepas - piegriež klāt dilles. Tad samazina uguni un pannā lej saldo krējumu (lai būtu liesāk var lietot arī 10% kafijas krējumu vai pat pienu - tāpat mērcē nekas nepeldēs - visu sasūks makaroni). Un nu panna saber makaronus un samaisa, lai visas garšiņas samaisās (nu jā - tāda dziļāka wok tipa panna derētu).
Tad saliek pa šķīvjiem un virsū sagriež nektarīna gabaliņus - būs labs, salds pretstats sāļganajajam šķiņķītim.
Lai labi garšo!
Jauku dienu -
- Baiba Laganovska
Komentāri
Vārds
Komentārs
Pievienot komentāru