Banānmaize? 

Drukāt
02.07.2018 10:24

•4 banāni (ļoti gatavi)
•2 olas
•stēvija vai cits saldinātajs(cukurs)
•auzu milti 200g
•smalkais muslis 200g
•kokosa eļļa (sviests) 20g, var likt arī vairāk taukvielu, tad sanāks mīkstāka maizīte
•baltais skyr jogurts 100g
•mellenes 100g
•nedaudz kanēlis
•nedaudz cepamais pulveris
3 banānus sablenderē, pievieno olas, stēviju, kokosa eļļu, mellenes,skyr jogurtu un visu kopā samaisa. Pievieno auzu miltus un smalko musli, kanēli, cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā un liek cepamajā formā. Atlikušo banānu sagriež gabaliņos un uzliek virsū mīklai. Cep 200°C aptuveni vienu stundu. Banānmaizi pārkaisa ar stēviju (pūdercukuru).

 

Smalko musli var aizstāt ar sasmalcinātām auzām, klijām vai ar citiem miltiem. Var pievienot garšai čia sēklas,sasmalcinātas dateles (pēc izvēles - kas labāk garšo).



Smalko musli var iegādaties internetveikalā www.svaigi.lv  Tā sastāvā ir 70% pilngraudu auzas un 30% smalcināti augļi un ogas. Nav pievienots cukurs. Musli var izmantot ļoti dažādi - vārīt putras, apliet ar paniņām, cept pankūkās, keksiņos, batoniņos utt...😉 )  

 

Gatavoja Elina

Komentāri

Vārds


Komentārs


Pievienot komentāru