Baibas cepumu recepte 

Drukāt
18.04.2011 12:12

Pēc "skatītāju" lūguma, publicējam cepumu recepti, ar kuriem uzņēmām enerģiju pirms Prāgas pusmaratona:

Cepumu „Enerģija pusmaratonam” recepte
Sastāvdaļas:
- pilngraudu auzu pārslas;
- mandeles;
- rozīnes;
- žāvētas dateles;
- žāvētas dzērvenes;
- žāvētas aprikozes;
- zemesrieksti;
- banānu čipsi;
- lobītas saulespuķu sēkliņas;
- (citi rieksti, žāvēti augļi utt. pēc brīvas izvēles)
- medus;
- karameļu krēms „Gotiņa” (pēc izvēles).

1.piezīme: Sastāvdaļas, izņemot medu un pilngraudu auzu pārslas, var variēt pēc savas patikas un kādu var droši arī neizmantot.
2.piezīme: pati visas sastāvdaļas pievienoju „uz aci”, katru reizi brīvi improvizējot gan daudzumu, gan produktu sastāvu.
 

Pagatavošana:
1) Vispirms sasmalcina mandeles, zemesriekstus un banānu čipsus. Tikai nevajag pārcensties, var atstāt parupjus gabalus. Ja nav pieejamas speciālās dzirnaviņas, produktu smalcināšanai iesaku izmantot lina dvielīti un gaļas āmuru.
2) Dateles un aprikozes sagriež mazākos gabaliņos.
3) Tad uz pannas apgrauzdē auzu pārslas, riekstus un saulespuķu sēkliņas. Kad auzu pārslas jau ir kļuvušas zeltaini brūnas, pievieno pārējās sastāvdaļas un turpina grauzdēt, diezgan bieži apmaisot.
4) Kad visas sastāvdaļas pāris minūtes ir grauzdējušās, pievieno medu. Medus ir jāliek tik daudz, lai pēc tā izkušanas veidotos ķepīga, bieza masa. Tagad vēlams neatiet no pannas un turpināt maisīt līdz medus ir pilnībā izkusis un izveidojusies viendabīga masa.
5) Ja vēlas karamelizētu garšu, papildus var pievienot karameļu krēmu „Gotiņa” vai arī karamelizēto kondensēto pienu.
6) Kad visas sastāvdaļas labi sajaukušās kopā, masu klāj uz paplātes vai paliela virtuves dēlīša apmēram 1 cm biezumā un kārtīgi pieblietē. Ļauj tai atdzist.
7) Atdzisušu un sacietējušu masu sagriež mazākos gabaliņos. Un skrējēju cepumiņi ir gatavi!


Lai enerģiski un prieka pilni skrējieni!

 

Komentāri

Vārds


Komentārs


Pievienot komentāru